Polityka Prywatności

W związku ze stosowaniem od dnia 25 maja 2018 roku rozporządzenia Parlamentu
Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób
fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu
takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej zwanym „RODO”) (Dz. U. UE L z dnia
4 maja 2016 r.) na podstawie art. 13 RODO, poniżej przedstawiamy informację na temat
przetwarzania danych osobowych przez Fundację Kierunek Ultra. Informujemy, że w czasie
korzystania ze strony Użytkownik może zostać poproszony o podanie swoich danych
osobowych na przykład podczas wypełniania formularza kontaktowego czy formularza zgłoszeń
do biegu. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, może być jednak niezbędne do realizacji
usługi.

Przetwarzanie Danych Osobowych – klauzula informacyjna

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO),
informujemy, że:
1. Administratorem podanych danych osobowych w formularzu zgłoszeń jest Fundacja
'Kierunek Ultra” z siedzibą w Suwałkach przy ul. Filipowskiej 24a. Kontakt dla
uczestników imprez poprzez adres e-mail info@kierunekultra.pl , telefonicznie pod
numerem +48 512 787 642 lub pisemnie na adres siedziby.
2. Dane które uczestnik imprezy podaje w formularzu zgłoszeń będą przetwarzane w celu :
• Realizacji Umowy jaką zawarliśmy w związku z uczestnictwem w naszej imprezie
sportowej
• spełnienia obowiązków prawnych wynikających z RODO w zakresie realizacji
praw udostępniającego dane i w związku z tym archiwizowania żądań
kierowanych do Administratora lub informowania o zagrożeniach dla prywatności
udostępniającego dane – art. 6 ust. 1 lit c RODO,
• wysyłania informacji o ofertach i wydarzeniach organizowanych przez
Administratora lub partnerów współpracujących – art. 6 ust. 1 pkt a) RODO,
(jeżeli została wyrażona zgoda),
• w celach informacyjnych np. podanie wyników z imprezy, informacje prasowe
• w celu dowodowym, archiwalnym,
• udostępniania zdjęć z wizerunkiem udostępniającego dane na fanpagach
Administratora – art. 6 ust. 1 pkt a) RODO, (jeżeli zgoda została wyrażona przez
udostępniającego dane).
• aby wykonywać rozliczenia finansowe, wystawiać faktury,
• aby prowadzić nasze własne kampanie reklamowe i działania marketingowe,
• aby promować inne nasze imprezy sportowe, w/w na podstawie art. 6 ust. 1 lit b RODO
• w innym usprawiedliwionym prawnie interesie (np. sporządzanie dokumentacji
podatkowej, obsługa procesu reklamacyjnego, dochodzenia ewentualnych
roszczeń itp.), na podstawie art. 6 ust. 1 lit f) RODO.
3. Podane dane mogą być przekazywane innym firmom, które z nami współpracują przy
organizacji imprez m.in. dostawcom usług pomiaru czasu, IT, dostawcom usług
fotograficznych i video, partnerom i sponsorom imprez sportowych – przy czym te firmy
będą przetwarzać dane na podstawie umowy z nami, wyłącznie w zakresie i w celu
podanym w pkt 2., w celu prawidłowej realizacji usług określonych w regulaminie.
4. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do odbiorców znajdujących się w
państwach poza Europejskim Obszarem Gospodarczym.
5. Podane dane osobowe będą przechowywane na czas niezbędny do wykonania umowy
związanej z imprezą sportową i uprawnień uczestnika wynikających z udziału w imprezie,
jednakże nie dłuższy niż 5 lat ( okres wynikający z przepisów szczególnych – ustawa o
rachunkowości).
6. Będziemy przetwarzać dane w celu wysyłania newslettera, czyli informacji o ofertach i
wydarzeniach organizowanych przez Administratora lub partnerów współpracujących –
do czasu utraty przydatności, chyba że wcześniej cofnięto zgodę,
7. Będziemy przetwarzać dane w celu udostępniania zdjęć z wizerunkiem
udostępniającego dane na fanpagach Administratora – do czasu utraty przydatności,
chyba że wcześniej cofnięto zgodę.
8. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania,
usunięcia, lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych w
ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu
maszynowego, prawo wniesienia sprzeciwu z przyczyn związanych ze szczególną
sytuacją.
9. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do UODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie
danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych
osobowych.
10. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy –
uczestnictwa w imprezie sportowej, konsekwencją niepodania danych osobowych będzie
brak możliwości uczestniczenia przez Panią/Pana w imprezie sportowej.

Pliki cookies

• Przeglądarka internetowa może przechowywać pliki cookies na dysku komputera. W
plikach cookies znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania
naszej strony www.
• Zawartość plików cookies nie pozwala na identyfikację użytkownika.
• Za pomocą plików cookies nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe
użytkowników strony.
• Nasza strona przechowuje pliki cookies na komputerach użytkowników w celu:
– właściwego dopasowania strony do potrzeb użytkowników, – zapamiętania
preferencji i indywidualnych ustawień użytkownika, – tworzenia statystyk
oglądalności strony.
• Użytkownik posiada możliwość takiego skonfigurowania przeglądarki internetowej, aby
całkowicie lub częściowo wyłączyć przechowywanie plików cookies na dysku twardym
komputera. Efektem zmiany może być utrata możliwości korzystania z niektórych
funkcjonalności naszej strony.
• Nie profilujemy i nie udostępniamy informacji mogących służyć profilowaniu naszych
użytkowników podmiotom trzecim.

Bezpieczeństwo

• Fundacja Kierunek Ultra dokłada wszelkich starań aby przekazane dane były
bezpieczne. Hasła do Państwa kont są szyfrowane jednostronnie, co oznacza, że nie ma
możliwości deszyfracji hasła. Dokładamy wszelkich starań, aby chronić dane przed
nieuprawnionym dostępem osób trzecich. W tym celu stosowane są m.in. firewall,
urządzenia zabezpieczające serwery, urządzenia szyfrujące oraz fizyczne środki
bezpieczeństwa.
• Strona zawiera odnośniki do innych stron internetowych. Rekomendujemy, aby po
przejściu na inne witryny, zapoznać się z obowiązującą tam polityką prywatności.
 
Suwałki, 1 czerwca 2020
@2018-20, All Rights Reserved, Fundacja Kierunek Ultra. Supported by: www.przetwornia.pl
Liczba odwiedzin: 253
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem